Vacature: AIOS Kindergeneeskunde

Logo Universitair Medisch Centrum Groningen
Functie
AIOS Kindergeneeskunde (fulltime)
Datum
03-07-2017
Provincie
Groningen 
Instelling
Functie-omschrijving

Een kinderarts is een specialist die getraind is in het diagnosticeren en behandelen van een grote verscheidenheid aan kinderziekten. Dit gebeurt op basis van gedegen kennis van de normale groei en ontwikkeling en aan de hand van een breed scala aan klinische aandoeningen die de arts tegenkomt bij zuigelingen, kinderen en adolescenten.

 

De opleiding tot kinderarts in het Beatrix Kinderziekenhuis is erop gericht om artsen in vijf jaar tot een dergelijke specialist op te leiden. De opbouw van de opleiding bestaat uit een basisblok van vier jaar en in het vijfde jaar een differentiatie. Als onderdeel van de basisopleiding wordt een stage van 12-21 maanden toegewezen in een van de samenwerkende algemene opleidingsziekenhuizen in de opleidingsregio Noordoost- Nederland en (optioneel) Curaçao. In de differentiatiefase kan een keuze worden gemaakt voor een stage in een deelspecialisme, de wetenschap, of de algemene praktijk.

 

De opleiding tot kinderarts in het UMCG voldoet aan de eisen die door het Centraal College Medische Opleidingen zijn geformuleerd. Binnen het UMCG bestaan subsidiemogelijkheden voor gepromoveerde artsen in opleiding tot specialist om de onderzoeksexpertise verder te ontwikkelen tijdens de opleiding (onder andere Mandema stipendium).

 

Het Beatrix Kinderziekenhuis biedt een moderne, intensieve werkomgeving en opleiding met onderwijs op de werkplek dat is gerelateerd aan activiteiten in het dagelijkse werk. Daarnaast wordt lokaal, regionaal en landelijk cursorisch onderwijs aangeboden zodat voldoende diepgang en breedte aan de orde kan komen. AIOS krijgen frequent en gestructureerd feedback van de (professionele) omgeving. Soms expliciet, bijvoorbeeld door observatie, soms impliciet, op basis van informatie van derden of op basis van schriftelijke verslaglegging.

 

De kinderarts dient aan het einde van zijn opleiding te beschikken over competenties die vastgelegd zijn in de zogenaamde CANMEDS rollen. Deze rollen zijn medisch handelen, communicatie, samenwerking, professionaliteit, organisatie, maatschappelijk handelen en kennis en wetenschap. Bij de selectie van de kandidaten wordt rekening gehouden met de al aanwezige competenties en/of de mogelijkheid om deze competenties te ontwikkelen tot het vereiste niveau.

Er zijn opleidingsplaatsen beschikbaar met startdatum vanaf 1 januari 2018.

Functie-eisen
  • Een geregistreerd arts.
  • Competenties die vereist zijn om kinderarts te worden.
  • Kandidaten met minimaal een half jaar ervaring als ANIOS hebben de voorkeur.

 

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

 

Medewerkers werkzaam in de directe patiëntenzorg worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Omschrijving afdeling

Binnen het Beatrix Kinderziekenhuis wordt de kindergeneeskunde in de volle breedte uitgeoefend, inclusief transplantaties en oncologie. Het Beatrix Kinderziekenhuis telt 150 bedden en beschikt over een kinder-intensive care, een neonatale-intensive care, een dagbehandeling, een functiecentrum en een grote polikliniek. Jaarlijks worden gemiddeld 5.000 kinderen opgenomen en bezoeken 25.000 kinderen de polikliniek. De aanwezigheid van alle (deel)specialismen in het Beatrix Kinderziekenhuis, binnen en buiten de Kindergeneeskunde, en de continue aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op zowel medisch als verpleegkundig gebied, zorgen voor een afwisselende werkomgeving. Kijk voor een korte impressie rechtsboven onder gerelateerde informatie: AIOS in het UMCG.

Duur vacature
5 jaar
Arbeidsvoorwaarden  

Uw salaris bedraagt maximaal € 4.576,- (schaal 11 A) bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Vacaturenummer
170362/MedWeb 774262
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 14-08-2017