Vacature: Junior onderzoeker

Logo Orthopedisch Centrum Oost Nederland (OCON)
Functie
Junior onderzoeker (0,8 FTE)
Datum
15-02-2017
Provincie
Overijssel 
Instelling
Advertentie in PDF
Functie-omschrijving

Binnen het MRIpro project bent u als junior onderzoeker bezig met het optimaliseren van het imaging procotol voor het laagveld MRI systeem van de universiteit Twente. In de vorm van een fantoom studie zult u onderzoeken of laagveld MRI kan bijdragen aan simultane differentiaal diagnostiek rondom de problematische knie prothese, waarna een pilot validatie studie met patienten volgt. U bent in staat MRI data te vergaren en analyseren en verwerken. Ook bent u vaardig in het optimaliseren van de analyse methode en de software. 
De activiteiten bestaan uit het doen van literatuuronderzoek, het schrijven van een METC aanvraag en het opzetten en uitvoeren van een WMO-plichtige studie. De bevindingen uit deze studies dienen te worden beschreven in wetenschappelijke internationale publicaties.

 

U zult als junior onderzoeker gedeeltelijk werkzaam zijn binnen OCON Orthopedische Kliniek en de Universiteit Twente in de groepen Magnetic detection onder leiding van Dr. B. ten Haken,  en Implants biomechanics onder leiding van Prof. N. Verdonschot.

Functie-eisen

U bent een enthousiaste en gedreven persoon met interesse in orthopedie, musculoskeletal imaging en (laagveld) MRI. U beschikt over een academische opleiding in relevante richting, zoals technische geneeskunde of biomedische technologie. Goede contactuele eigenschappen en uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (zowel mondeling als schriftelijk) zijn een vereiste. U bent in staat om zelf structuur aan te brengen in een nieuw onderzoeksterrein, u werkt nauwgezet en hebt doorzettingsvermogen. Ervaring met MRI, beeldanalyses, (segmentatie/registratie algoritmes) en aangetoonde publicatievaardigheden zijn een pré. 

Omschrijving afdeling

OCON Orthopedische Kliniek is een zelfstandige orthopedische kliniek binnen ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Een kliniek met veel specialistische ervaring in de orthopedie (www.ocon.nl). OCON Orthopedische Kliniek zal in samenwerking met de Universiteit Twente (Technische geneeskunde: ‘Magnetic Detection’ & Biomedische Technologie: ‘Implants Biomechanics’) een nieuw project starten: MRIpro

Reden vacature

Er bestaat tot op heden geen diagnostisch instrument om simultaan te kunnen differentiëren tussen verschillende oorzaken voor (aanhoudende) pijn en/of instabiliteitsklachten na plaatsing van een primaire totale knie prothese. Om tot een effectieve behandelstrategie te komen ondergaan patiënten vaak een veelheid aan (radiologische) onderzoeken en/of (vervolg) consulten. Laagveld MRI biedt vanwege de metaalartefact reducerende eigenschappen de mogelijkheid om verschillende potentiële oorzaken van een knieprothese met problemen te visualiseren, waarna gerichte behandel strategieën kunnen volgen. Het project MRIpro is gericht op het opstellen en valideren van een scan protocol voor laagveld MRI van de knie met prothese, om zodoende de differentiaal diagnostiek rondom een knieprothese met problemen, efficiënter en betrouwbaarder te maken.

Arbeidsvoorwaarden  

Een uitdagende functie voor de duur van 12 maanden jaar voor 0.8  fte per week. De functie is ingeschaald in FWG 55 met een startsalaris van € 2.567, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. Op de aanstelling is de CAO-Ziekenhuizen van toepassing.

Vacaturenummer
MedWeb 774041
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 29-03-2017