Vacature: Kinderarts Centrum voor Thuisbeademing

Logo Universitair Medisch Centrum Groningen
Functie
Kinderarts Centrum voor Thuisbeademing (0.8/1,0 fte)
Datum
28-02-2017
Provincie
Groningen 
Instelling
Functie-omschrijving

Samen met een van de andere kinderartsen:

  • bent u verantwoordelijk voor de supervisie en organisatie van de afdeling Special Care. Op deze afdeling liggen kinderen die chronisch beademd worden of een tracheacanule hebben zonder beademing en kinderen met een grote zorgbehoefte, maar zonder een IC-indicatie.
  • participeert u in het spreekuur voor kinderen met thuisbeademing en slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen en in het multidisciplinaire neuromusculaire spreekuur.
  • bent U beschikbaar voor overleg over de kinderen die thuis beademd worden.
  • naast uw CTB gebonden taken werkt u als algemeen kinderarts en bent u betrokken bij de poliklinische en klinische zorg voor complex zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis en betrokken bij de opleiding van artsen en kinderartsen.
Functie-eisen
  • U bent kinderarts met bij voorkeur IC of pulmonologie ervaring.
  • U heeft belangstelling en affiniteit met chronisch complexe zorg.
  • U bent een goede luisteraar en communicator en een teamspeler.

Binnen uw aanstelling als kinderarts CTB behoort een opleiding tot kinderlongarts in samenspraak met de sectie Kinderlongziekten tot de mogelijkheden.

 

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat u voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat u kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

 

Medewerkers werkzaam in de directe patiëntenzorg worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Omschrijving afdeling

De vakgroep Algemene Kindergeneeskunde en Sociale Pediatrie van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen is op korte termijn op zoek naar een kinderarts voor het Centrum voor Thuisbeademing (CTB) voor kinderen.

 

Het Beatrix Kinderziekenhuis beoefent de academische kindergeneeskunde in alle facetten. De afdeling is aangewezen als transplantatiecentrum voor kinderen, vooral voor lever-, dunne darm- en longtransplantaties. Er werken ongeveer 800 medewerkers, van wie 75 kinderartsen. Het Beatrix Kinderziekenhuis beschikt over 98 bedden, een kinder-IC (18 bedden), een neonatale IC (24 bedden), een polikliniek, een dagbehandelingunit en een functiecentrum.

 

De afdeling Algemene en Sociale Kindergeneeskunde maakt deel uit van de afdeling Kindergeneeskunde van het Beatrix Kinderziekenhuis-UMCG (BKZ-UMCG).

 

De vakgroep Algemene en Sociale Kindergeneeskunde bestaat momenteel uit vijf algemeen kinderartsen en twee sociaal pediaters, en is bezig met een reorganisatie. In de toekomst zullen vooral complex zieke kinderen die tertiaire zorg nodig hebben in het UMCG behandeld worden. De algemeen kinderarts bewaakt de holistische kijk op de patiënt en zijn omgeving en heeft een centrale rol in de opleiding tot arts en kinderarts. Daarnaast heeft elke kinderarts een onderwijs- of onderzoek profiel.

 

Het CTB Groningen biedt excellente zorg aan mensen die in de thuissituatie chronisch beademd worden en bestaat uit een hecht team van twee longartsen voor volwassenen, twee kinderartsen, 17 gespecialiseerd verpleegkundigen, drie technici en twee administratief medewerkers. Wekelijks vindt er een gezamenlijk MDO plaats.

 

De afdeling Kindergeneeskunde voert een beleid waarin de stafleden zich profileren tot arts-docent of arts-onderzoeker. Hierbij liggen de werkzaamheden naast de kliniek, ofwel meer op het gebied van onderwijs dan wel onderzoek. Evenals andere kinderartsen in het Beatrix Kinderziekenhuis kunt u participeren in de onderwijstaken voortvloeiend uit het curriculum Geneeskunde van de Faculteit Medische Wetenschappen en participeert u in de opleiding van artsen tot kinderarts.

Arbeidsvoorwaarden  

De aanstelling (0.8/1.0 fte) is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Aanstelling op zeer korte termijn is mogelijk.

Voor deze functie is de honoreringsregeling voor universitair medisch specialisten van toepassing. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3 eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Vacaturenummer
170140/MedWeb 774068
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 11-04-2017