Vacature: Algemeen Kinderarts

Logo Haaglanden Medisch Centrum
Functie
Algemeen Kinderarts (0,5fte + diensten)
Datum
10-12-2018
Provincie
Zuid-Holland 
Instelling
Functie-omschrijving

Per 1 februari 2019 zoekt de vakgroep kindergeneeskunde van het HMC een enthousiaste collega. De werkzaamheden bestaan uit klinische en poliklinische activiteiten, waarbij er wordt meegedraaid in een dienstrooster voor avond-, nacht- en weekenddiensten. Er is een volledige voorwacht met arts-assistenten kindergeneeskunde.

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste kinderarts die het vak in de volle breedte uitoefent.

Omschrijving afdeling

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is een topklinisch STZ ziekenhuis met drie locaties: Antoniushove in Leidschendam, Bronovo in het Haagse Benoordenhout en Westeinde in de binnenstad van Den Haag. Klinische kindergeneeskundige activiteiten worden op locatie Bronovo en Westeinde uitgevoerd.

 

De vakgroep Kindergeneeskunde bestaat uit 13 kinderartsen die een enthousiaste groep vormen en intensief samenwerken binnen een multidisciplinair team van pedagogisch medewerkers, lactatiekundigen, logopedisten en fysiotherapeuten. Er zijn 24/7 ANIOS kindergeneeskunde op beide klinische locaties aanwezig, bijgestaan door Co-assistenten, semi-artsen en nurse practitioners. Daarnaast participeren wij in de opleiding tot SEH-arts en de opleiding van Verloskunde artsen.

Binnen de stad Den Haag is er een goede samenwerking tussen de ziekenhuizen op het gebied van sub-specialistische Kindergeneeskunde, gezamenlijke richtlijnen en protocollen. Alle kinderartsen zijn betrokken bij de algemene pediatrische zorg. Binnen de vakgroep zijn er een kindercardioloog, een kinderinfectioloog en 2 neonatologen werkzaam. Andere sub-specialistische interessegebieden worden door de kinderartsen binnen de fusievakgroep ingevuld. Speerpunten van de vakgroep zijn neonatologische zorg, allergologie/longziekten, infectieziekten en sociale pediatrie.

Reden vacature

vervanging ivm zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof van een collega

Duur vacature
de aanstelling bestaat uit een periode van 6 maanden vanaf 01/02/2019
Arbeidsvoorwaarden  

De aanstelling is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS).

Vacaturenummer
MedWeb 774712
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 21-01-2019