Vacature: Fellow Long-/Thoraxchirurgie

Logo Zuyderland Medisch Centrum
Functie
Fellow Long-/Thoraxchirurgie (0,8-1)
Datum
26-11-2018
Provincie
Limburg 
Instelling
Functie-omschrijving

De long-/thoraxchirurgie wordt in de volle breedte uitgevoerd, cardiale ingrepen uitgezonderd. Minimaal-invasieve longchirurgie is ons speerpunt, met uniportal VATS als standaard benadering. Zuyderland Medisch Centrum is verwijscentrum voor aangeboren en verworven thoraxwandaandoeningen, waaronder pectus excavatum/carinatum en thoraxwandtrauma. Ook hierbij staat minimaal-invasieve behandeling centraal (Nuss, Abramson, VATS geassisteerde ribfixatie). Daarnaast functioneert Zuyderland als regionaal upper GI centrum, waarin onder andere thoracoscopische oesofaguschirurgie wordt verricht. Er is een DaVinci Si operatierobot aanwezig.  Zuyderland Medisch Centrum, kent een rijke opleidingstraditie in long-thoraxchirurgie. Voorheen werd het CHIVO-schap longchirurgie aangeboden, hetgeen wordt voortgezet als fellowship long/thoraxchirurgie. Daarnaast kan de SCHERP-differentiatie longchirurgie worden gevolgd. Innovatie speelt een essentiële rol. Zo werd in ons centrum in 2006 de eerste cVATS lobectomie en in 2014 de eerste uniportal VATS lobectomie in Nederland verricht. Er is een uitgebreid scholingsprogramma opgezet voor minimaal-invasieve long-/thoraxchirurgie, waarbij Zuyderland de laatste jaren is uitgegroeid tot een internationaal trainingscentrum voor long-/thoraxchirurgen uit Nederland en EMEA. Ook wordt als faculty een bijdrage geleverd aan verschillende nationale en internationale trainingsprogramma's.  De cardio-en longchirurgen van het Laurentius Ziekenhuis Roermond, Maastricht UMC⁺, VieCuri Medisch Centrum Venlo en Zuyderland Medisch Centrum streven naar intensieve regionale samenwerking.

Functie-eisen
 • Een enthousiaste jonge collega met aantoonbare interesse in long-/thoraxchirurgie.
 • Participatie in wetenschappelijke activiteiten.
 • Participatie in onze lokale en internationale opleidingsactiviteiten.
 • Participatie als voorwacht in de gedifferentieerde diensten long-/thoraxchirurgie. 
Omschrijving afdeling

De vakgroep Heelkunde bestaat uit 22 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt op de locaties in Heerlen, Brunssum en Sittard-Geleen aangeboden. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch en long-/thoraxchirurgisch centrum. De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII en verzorgt chirurgische differentiaties en fellowships voor de aandachtsgebieden gastro-intestinale - en oncologische chirurgie, longchirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie. Er zijn in totaal 15 AIOS en 16 ANIOS, 2 physician assistants en 5 verpleegkundig specialisten werkzaam.

Reden vacature

Wij zijn op zoek naar een jonge en enthousiaste chirurg als fellow long-/thoraxchirurgie!

Duur vacature
Bepaalde tijd
Arbeidsvoorwaarden  
 • Een interessant en veelzijdig fellowship met ruim en gevarieerd aanbod aan pathologie waarbij de nieuwste minimaal-invasieve technieken worden toegepast.
 • De mogelijkheid tot certificering als NVvL longchirurg.
 • De mogelijkheid tot het opdoen van ervaring in de cardiochirurgie (in samenwerking met MUMC⁺).
 • De mogelijkheden tot verdere verdieping door het volgen van cursussen (nationaal en internationaal).
 • Participatie in lopende onderzoekslijnen.
 • Eventuele invulling van een tweede aandachtsgebied in onderling overleg.
 • Startdatum in onderling overleg vast te stellen.
 • Het betreft een aanstelling voor de duur van één jaar, in onderling overleg met 11 maanden te verlengen.
 • Het betreft een vacature voor 0,8 - 1 fte.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform AMS (Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten). 

Vacaturenummer
1005068/MedWeb 774704
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 01-01-2019