Vacature: Internist - ouderengeneeskunde

Logo HagaZiekenhuis
Functie
Internist - ouderengeneeskunde (1 FTE)
Datum
11-04-2018
Provincie
Zuid-Holland 
Instelling
Advertentie in PDF
Functie-eisen

Wij zoeken een internist-ouderengeneeskunde die de ouderengeneeskunde in de volle breedte beheerst. De werkzaamheden zullen bestaan uit o.a. poliklinische werkzaamheden binnen de ouderengeneeskunde en interne geneeskunde, klinische supervisie taken en participatie in de diensten algemene interne geneeskunde.


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, communicatieve en innovatieve collega, die kan functioneren in een multidisciplinair team en die gericht is op samenwerking met andere disciplines zowel intramuraal als extramuraal. Naast de zorg voor de kwetsbare oudere beheerst u ook de algemene interne geneeskunde in de volle breedte. Wij verwachten van u een actieve participatie in onderwijs, opleiding en in het verder ontwikkelen van de ouderengeneeskunde in het HagaZiekenhuis en de regio. Tevens wordt een actieve bijdrage aan organisatorische taken in zowel vakgroep als ziekenhuiscommissies verwacht.

Omschrijving afdeling

De vakgroep bestaat uit 17 internisten en 6 reumatologen. De internisten verzorgen naast de algemene interne geneeskunde de differentiaties Acute Geneeskunde, Endocrinologie/Diabetes,
Infectieziekten, Nefrologie, Oncologie, Ouderengeneeskunde en Vasculaire geneeskunde. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de opleiding interne geneeskunde en reumatologie, waarbij er totaal 30 arts-assistenten werkzaam zijn. Het ziekenhuis beschikt over aparte vakgroepen hematologie en maag-darm-leverziekten, met wie een intensieve samenwerking bestaat.

 

De werkomgeving
De ouderengeneeskunde is één van de speerpunten van het ziekenhuis. Er is een centrum ouderengeneeskunde, dat bestaat uit de kliniek (15 bedden), een geriatrische trauma unit, polikliniek en een multidisciplinair consultatieteam. Er is een geheugenpolikliniek samen met de neurologie en neuropsychologie, een valpolikliniek met de fysiotherapie en gespecialiseerde poliklinieken samen met de oncologie, nefrologie en cardiologie/cardiochirurgie. Kwetsbare oudere patiënten, die een operatie moeten ondergaan, worden preoperatief gezien op de polikliniek en gedurende de opname begeleid door het consultatieteam. Het specialisme ouderengeneeskunde is daarnaast actief in wetenschappelijk onderzoek.

 

Over de MSC Haga U.A.
De MSC Haga U.A. is een coöperatie die de vrijgevestigd medisch specialisten in het HagaZiekenhuis samenbrengt in één bedrijf. De leden van de coöperatie garanderen samen met de collega’s in loondienst en alle andere zorgprofessionals van het HagaZiekenhuis toegankelijke, veilige en hoogwaardige basis-, specialistische- en topklinische patiëntenzorg, onderwijs, opleiding en wetenschap. Het MSC Haga U.A biedt een ondernemend en stimulerend werkklimaat, waar
samenwerking, opleiding en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend zijn. Ondernemende professionals krijgen alle ruimte om zich verder te ontwikkelen en hun ambities waar te maken.

Arbeidsvoorwaarden  

De vakgroep leden Interne Geneeskunde zijn lid van het Medisch Specialisten Coöperatief Haga U. A. (MSC Haga U.A.). Deze vacature valt onder het MSC Haga.

Vacaturenummer
MedWeb 774550
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 08-05-2018