Vacature: Kinderarts (chef de clinique)

Logo Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
Functie
Kinderarts (chef de clinique) (0,6 fte)
Datum
27-11-2018
Provincie
Gelderland 
Instelling
Functie-omschrijving

Het takenpakket bestaat uit klinische en poliklinische werkzaamheden, waarbij er wordt meegedraaid in een dienstrooster voor avond-, nacht- en weekenddiensten. Er is een volledige voorwacht met arts-assistenten kindergeneeskunde waarvan sommigen in opleiding tot kinderarts zijn.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, daadkrachtige kinderarts die het vak in de volle breedte uitoefent en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Een teamspeler zijn is wat jou mede kenmerkt.

Omschrijving afdeling

Als vakgroep kindergeneeskunde bieden wij hoogwaardige zorg met aandacht voor het kind en de ouders. Om deze hoogwaardige zorg zowel in de breedte als diepte vorm te geven, beoefenen al onze collega’s het vak in de volle breedte en hebben vijf collega’s een deelspecialistische registratie op het terrein van onze speerpunten neonatologie, kinderpulmonologie of kinderendocrinologie. De andere kinderartsen hebben allemaal één of meer aandachtsgebieden. Naast het geven van kwalitatief uitstekende patiëntenzorg vinden wij het doorgeven van kennis een belangrijk onderdeel van ons vak. Er heerst een veilig en gestructureerd opleidingsklimaat. Als gehele vakgroep dragen wij dan ook de opleiding van arts-assistenten kindergeneeskunde in het opleidingscluster OOR-ON. Daarnaast nemen wij deel aan de opleiding van co-assistenten van de artsenopleiding van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Onze zorg is georganiseerd volgens het Family Centered Care concept. Wij werken met patiëntenrollen om ouders die rol te geven tijdens de behandeling waarbij ouders zich prettig en gehoord voelen. We werken op diverse terreinen intensief samen met het Radboudumc. Dit heeft een bijzondere vorm gekregen in ziekenhuis overstijgende samenwerkingsverbanden op het gebied van diabetes mellitus en pulmonologie/allergologie.

 

De zorgunit kindergeneeskunde beschikt over een moderne afdeling neonatologie die bestaat uit 15 couveusesuites. De kinderafdeling is goed geoutilleerd en heeft 25 bedden en een jongerenunit. De polikliniek kindergeneeskunde is efficiënt georganiseerd. Er is ondersteuning van een astma- en diabetesverpleegkundige, urotherapeute, pedagogisch medewerker, kinderpsycholoog en neonatologie verpleegkundig consulent.

 

Kijk voor meer informatie op: https://www.cwz.nl/patient/specialismen/kindergeneeskunde/.

Duur vacature
Het betreft een dienstverband voor de duur van 12 maanden vanaf 1 januari 2019.
Arbeidsvoorwaarden  

Een uitdagende werkplek in een cultuur van streven naar excellente zorg, opleiding en samenwerking. De aanstelling is voor de duur van 12 maanden vanaf 1 januari 2019. De aanstelling is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS).

Vacaturenummer
2018.206/MedWeb 774705
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 08-01-2019