Vacature: Maag-, darm- en leverartsen

Logo Medisch Centrum Leeuwarden
Functie
Maag-, darm- en leverartsen (1,6 - 2 FTE)
Datum
13-06-2018
Provincie
Friesland 
Instelling
Advertentie in PDF
Functie-omschrijving

Wij bieden een functie in een dynamisch opleidingsziekenhuis met een uitdagende en plezierige werkomgeving. Na een jaar dienstverband vindt in principe, bij wederzijdse wens, toetreding tot de maatschap plaats middels een in- en uitverdienregeling.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste en ambitieuze nieuwe collega’s om ons team te versterken. De voorkeur gaat uit naar allround MDL-artsen. Verdere specialisatie in een aandachtsgebied is wenselijk. Participatie wordt verwacht in kwaliteits- en/of managementtaken, onderwijs en opleiding. Belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek strekt tot aanbeveling.

Omschrijving afdeling

Het Medisch Specialistisch Bedrijf Vrijgevestigd Collectief Leeuwarden (MSB VCL) is een maatschap van de vakgroepen cardiologie, dermatologie, gynaecologie, interne geneeskunde, KNO, longziekten, MDL, neurologie, oogheelkunde, orthopedie, plastische chirurgie, radiologie, reumatologie en urologie. Het MSB VCL voert zijn werkzaamheden grotendeels uit in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Het MCL is een groot en modern ziekenhuis, gelegen in het hart van Friesland en lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

 

De vakgroep MDL heeft al enkele jaren een intensieve samenwerking met de afdeling MDL in Sneek. Momenteel wordt in Sneek de MDL-zorg verzorgd door één internist , twee internist-waarnemers, en één dag per week een MDL-arts uit het MCL. Door ontstane vacatures in Sneek bestaat nu de intentie om die samenwerking verder uit te breiden, waarbij 2 fte op detacheringsbasis in Sneek vanuit het MCL zal worden ingevuld. De werkzaamheden zullen deels in het MCL plaatsvinden en deels in Sneek. De exacte invulling is bespreekbaar.


De vakgroep MDL is onderdeel van de maatschap Interne Geneeskunde-MDL met 20 internisten en 7 MDL-artsen. De vakgroep is een regionaal verwijscentrum voor de complexe zorg in Friesland op het gebied van inflammatoire darmziekten, oncologie, voeding, functionele klachten, hepatologie en advanced endoscopy. De vakgroep maakt deel uit van het bekkenbodemexpertisecentrum en hepatitiscentrum. Tevens is de afdeling gecertificeerd voor deelname aan het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.


Op het gebied van wetenschap is er samenwerking met universitaire centra. Incidenteel ondersteunen we endoscopische interventies in het Zeehondencentrum Pieterburen.
De MDL-artsen worden ondersteund door verpleegkundig specialisten (inzet bij PDS-spreekuur, BVO-intake, intake poliep- en Barrett-controle, IBD zorg en wetenschap), gespecialiseerde verpleegkundigen (IBD, hepatitis, oncologie, voeding) en twee nurse endoscopisten. Er is nauwe samenwerking met de afdeling GE-chirurgie en het Centrum voor Obesitas.
De vakgroep MDL participeert in de opleiding Interne Geneeskunde en studie Geneeskunde. Zo is er een erkende MDL-stage voor AIOS interne geneeskunde en een (keuze)stage voor coassistenten.

Reden vacature

De vakgroepen maag-, darm- en leverziekten van het MCL Leeuwarden en het Antonius ziekenhuis Sneek gaan intensiever samenwerken. 

Vacaturenummer
MedWeb 774604
Solliciteren
Informatie bij
Deze vacature blijft staan tot 16-07-2018